Tambourkorps arrangement målrettet DM for Bygarder

24 feb

En af de sjove ting som arrangør er at arrangere musik som opfylder en række krav. Det er altid spændende at få et stykke musik til at lyde godt, indenfor bestemte rammer, uden at man kan høre på musikken at den er tilpasset disse krav.

En opgave jeg flere gange har udført er f.eks. at arrangere et stykke musik til tambourkorps, som passer perfekt til Landsgarderforeningens DM for Bygarder.

Koncert konkurrencen for tambourkorpsene varer ikke ret lang tid. Minimumstiden er 6 minutter og man må ikke overskride 8 minutter. Så musikken skal gerne passe på ca. 7 minutter, så hverken over- eller underskrider man tiden. Man må selv vælge om man spiller 1 eller flere melodier.

Jeg har flere gange haft held med at arrangere ét stort arrangement, som varer 7 min ca. Det kan være et potpourri sammensat af musik af en bestemt komponist eller kunstner, eller det kan også være musik fra en film eller sådan noget.

Jeg har f.eks. lavet både Pirates of the Caribbean og Michael Jackson: The King of Pop som større arrangementer som varer ca. 7 minutter hver.

Uden at hænge nogle ud, så har jeg til disse konkurrencer set andre arrangementer, sammensat med en masse små brudstykker af vidt forskellig musik, uden nogen reel sammenhæng. Brudstykkerne er udvalgt for at vise de sværeste steder og solopartier m.m. Men hvor der ellers intet tema er, udover at man vil vise så mange sider af sin kunnen på kortest muligt tid.

Dette bryder jeg mig generelt ikke om, rent arrangementsmæssigt. Jeg vil gerne i arrangementerne have et overordnet tema, så hele arrangementet får en eller anden form for helhed. Det kan være musik af en bestemt komponist, musik fra en film, musical, musik fra en bestemt tidsperiode eller mange andre ting.

Jeg mener også godt at man kan finde svære og gode steder, som kan sammensættes på 7 minutter, så man viser rigtig mange forskellige sider af sig selv og sin kunnen. Det er bare et spørgsmål om at lede efter musikken og være kreativ.

Hvad synes du? Behøver der være et tema i et arrangement, eller er det fint nok at tage alle mulige brudstykker og sætte sammen til en konkurrence? Skriv meget gerne din holdning i en kommentar herunder, det kunne være fedt at høre andres mening end bare min egen.

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar